България днес избира новите 240 депутати на предсрочните избори за 49-ото

...
България днес избира новите 240 депутати на предсрочните избори за 49-ото
Коментари Харесай

Как и за какво гласуваха политиците

България през днешния ден избира новите 240 депутати на предварителните избори за 49-ото Народно заседание. Политиците започнаха своето посещаване на изборните секции, с цел да упражнят и своето право на глас. За какво и по какъв метод гласоподаваха те?

Първият, който упражни правото си на избор бе Ахмед Доган. 

Той гласоподава с хартиена бюлетина, а не с машина. Доган беше сбит и само пожела триумф на всички партии.

Втори беше някогашният президент Росен Плевнелиев. Той избра да упражни вота си посредством хартия. 

" Ако желаеме да променим каквото и да било в страната по либерален метод - излезте и гласувайте! Нека дадем мощен подтик на политическата система за превъзмогване на разликите, за лъчение на постоянно държавно управление и парламент и да може страната да се форсира по своето европейско и демократично развиване в името на бъдещето и на всички нас ", разяснява Плевнелиев.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната - Демократична България " Христо Иванов разяснява, че е дал своя вот " за това да излезе България от безпътицата и политическата рецесия и да тръгне напред. Иванов гласоподава с машина и разяснява, че този метод е комфортен, сигурен и безпроблемен.

Кирил Петков беше идващият, който упражни правото си на избор. Той употребява машинно гласоподаване.  " Гласувах за естествен европейски живот, да имаме обикновено европейско държавно управление, пътища, опазване на здравето, обучение. Гласувах, тъй като съзнавам, че няма избавител и всичко зависи от всеки един от нас ", сподели съпредседателят на " Продължаваме Промяната ". 

След Доган и водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ упражни правото си на глас. Той означи, че е дал своя вот с разсъдък, за това политиците да вземат решение проблемите на хората.  " Гласувах за едно положително бъдеще в нашата татковина България. Гласувах дневния ред на българските жители, да бъде дневен ред на политиците и на националното заседание, и на вероятно бъдещото постоянно държавно управление ", разяснява той.

Сред първите бе и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов упражни своето право на глас с хартиена бюлетина.  " Бих призовал всички да гласоподават. Днес е елементарно. От на следващия ден става мъчно. Очаквам по-висока изборна интензивност, тъй като народът демонстрира по какъв начин демократично да е ръководена една страна. Трябва мъдрост от страна на политиците. ", разяснява той.

Председателят на Съюз на демократичните сили Румен Христов също посети урните . " Гласувах за постоянна България, за постоянно държавно управление, което да овладее инфлацията, да обезпечи покупателна дарба на приходите на българските жителите, да ограничи бюджетния недостиг за да извършил критериите към Еврозоната, да опазим границата и да станем член на Шенген ", сподели той пред публицисти.

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР